Senaste inläggen

Av Milla - 22 februari 2012 21:32

Min förra inlägg resulterade i att jag tog en promenad med Dennis direkt när han kom hem från dagis på en halvtimme, på så sätt kunde Kristofer i lugn och ro skala potatis och förbereda maten! 
Han var hungrig när han kom hem så han ville inte promenera. Men jag ville och det gjorde jag!

Imorgon finns ingen ursäkt! Då ska jag promenera redan på förmiddagen! 
För kunde jag promenera i regnet idag så kan jag det imorgon! Jag tvingade till och med ut Dennis i regnet, Han facinerades av allt vatten, speciellt pölarna, det gjorde inte jag! 
Men går jag en halvtimme på dagen och en halvtimme på kvällen plus Kinect med karln så har jag ju vunnit massor!
Men jag kommer gå mer än en halv timme men jag vill inte sätta för höga krav eftersom det då brukar bli platt fall! 
Sen har jag även bestämt att jag måste kunne promenera lika mycket sen när jag börjar jobba igen, så jag kan inte vara ute och promenera i 7 timmar nu för det finns inte en chans i Karlstad att det går att upprätt hålla sen när jag jobbar!
Men samtidigt så skadar det ju inte att röra på sig mycket! Att sitta vid datorn och på träsmak i arslet genom att sitta och blogga eller facebooka hela dagen är inte motion! 

Kycklinggryta och potatismos vart det idag, man ska undvika ris och pasta så här i början så potatismos är lättare att äta!
Men grytan var jättegod!! Dock inte lika god i puré form..... Men jag lever med det! Det är bara fram till på måndag, Och jag menar, det är ju snart måndag!
Jag puréar inte allt... jag åt falukorv idag, det kan man ju tugga till puré.... Det kan man ju egetnligen med allt!
Undrar egentligen varför man ska äta puré, det är nog för att de vill göra det så krångligt som möjligt för en! Haha! 

Jag och Kristofer hade ett jättebra och långt samtal idag, Om allt möjligt men mest om hans bra resultat hos Diabetessköterskan! Både blodsockret och vikten hade sjunkit!
Kristofer är jätteglad! Och det ska han vara! Detta kommer gå bra! Jag vet ju hur svårt det är att vara utan motivation, Men nu har han hittat den och jag stöttar han så bra jag kan!
Jag har svårt att hitta balansen i vad som är ok, och tar lite för stort ansvar över honom, han är inte mitt barn, Jag måste börja släppa kontrollen lite!
Han är kapabel till att ta sitt egna vuxen ansvar!
Men jag har svårt att hjälpa utan att ta i lite för mycket vilket ofta gör att han backar!
Det hade jag med gjort om nån kommer och bestämmer att jag ska göra något jag inte känner för!

Jag vill lite för mycket! Jag vill bara väl, men Om en människa inte är mottaglig för den typen av hjälp så lägger jag bara mer prestationsångest hos Kristofer! 

Det känns som att han har hittat motivation nu, Han ändrar kosten så gott han kan på, på eget initiativ genom att byta ut mjölken mot ett lättare alternativ, ta bort socker i filen, lägga till linfrön, byta ut smör mot olja, ta mindre portioner och kämpar mycket med motionen! 
Latmasken i honom har det tufft nu! De är osams, latmasken får inte som han vill, kastar ut lite smärta i höften och sånt, Men Kristofer låter inte latmasken bestämma! Kristofer är starkare än så! 
Jag är otroligt stolt över honom! Nu har det kommit innifrån han själv! Nu är det inte mitt tjat som har lett han hit! 

Och framför allt, Vi har roligt när vi kinectar! =)

Nu får han inte mer beröm! Han blir för mallig! Haha!

Godernatter! =)


 

ANNONS
Av Milla - 22 februari 2012 16:18

Hej hopp! 
Idag bidde det ingen promenad på förmiddagen! Jag tordes inte gå ut, Det har ju regnat på isen nu oxå!
Men jag vet inte, det kan mycket väl vara latmasken i mig som kände att det var bättre att stanna inne, jag är inte övertygad själv om att det var bara var halkan!
Men va fan! Man får ha sånna dagar, bara man är medveten om att det bara är sig själv man lurar med att hitta på ursäker till varför man inte tränar!
Man måste inte prestera 100 procent hela tiden men att ge upp innan man ens har försökt är inte ett alternativ i min värld!

Jag tycker att har man presterat så mycket man kan när det tar emot så ska man ge sig själv en klapp på axeln!
Då spelar det ingen roll av vilken orsak man inte orkar prestera. Gäller det smärta till exempel, har man som min mamma svårt att stå upp och träna, då kan man finna sätt att sitta ner och träna!
Har man ont i fötterna så kan man cykla, Är man trött så kan man ta i mindre, bara man gört!

Bara man gör träningen till en vana! Sen är det svårare att vara utan den!
Jag vet! Jag har varit där, sen började motivationen svikta pga diverse olika saker, jag lät latmasken ta över, och jag valde att låta bli att ta kontrollen igen! Det är den krassa verkligheten!
Jag menar människor som blivit av med både armar eller ben klarar ju av att leva, ta hand om sig själva, träna ja till och med att motivera andra att göra detsamma! 


Jag orkade promenera när jag var nyopererad! Då orkar jag fan i mig nu med!
Jag har källaren att gå i, eller upp och ner för trapporna! 

Egentligen finns det inga undanflyker eller ursäkter till att inte träna!
Är man sjuk så ska man inte träna hårt, men då får man istället tänka på vad man man äter!
Men ursäkterna till varför man inte kan träna avlöser ofta varandra hos de flesta som inte bara kan inse att det är just ursäkter! Man hittar på ursäker för själva ursäkten med tillslut!

Istället för att bara frigöra sig och känna att jag gör detta för min egen skull! Jag vill detta! 
För som sagt! En liten stunds träning är bättre än ingen träning alls!  

Det har ju inte bara att göra med träning, det är ju beträffande allt i vår omgivning! Rökning, alkohol, plugga, arbete...
Alltså jag lever ofta som så, Att bara jag har flyttat så kommer det vara lättare att ta tag i motionen, Bara jag för börja jobba ska jag börja äta regelbundet, om jag hade något att göra vore det lättare att sluta röka!!
NEJ! Det är inte så!!
Den ändå gången det är lättare att sluta eller börja med något är när man inser att det är bara jag som kan ta kontrollen! Det är bara jag som kan förändra! Vill jag förändra? Ja det vill jag! Ok, då sätter jag fart här och nu!
Inte när jag har börjat jobba, inte när jag har flyttat, Inte när jag gått ut skolan!

NEJ, Här och Nu! 


AAAH! Nu åker skorna på! Hare så länge! 

 
 

  

ANNONS
Av Milla - 21 februari 2012 21:01

Fy bulingen va trött jag va imorse! Jag sov som bäst när klockan ringde tror jag, jag sov tungt!
Det var svårt att vakna till, jag snoozade tre gånger och sen när jag väl vaknade så tänkte jag undra om solsemestern efter operation börjar lida mot sitt slut nu...
Jag menar så full av energi jag har varit den senste veckan!! Den börjar kanske lägga sig och jag återgår till vardagen nu!
Jag hoppas att det är så, och att jag kan göra om min vardag till något som passar mig bättre, än vardagen före operation!

Jag lider fortfarande av att ryggen värker, det lägger sig när jag vilar en stund, skönt det för med alvedon lindrar det ingenting.  
De flesta opererade brukar säga att deras värkproblematik brukar försvinna med kilona! Jag hoppas verkligen att detta är en sån värk! Jag skulle bl gudaglad!
Jag menar inte att det värker egentligen, men nä, jag vet inte hur jag ska förklara!
Tur iallafall att jag genom att lägga mig i tio minuter blir av med det en stund!

Träligt väder idag, Jag hoppas att solen tittar fram lite senare, men om inte så tänker jag promenera en stund i alla fall, kunde jag igår kväll när det va halt så kan jag idag!
För att lyckas åstadkomma det man strävar efter måste man ändra tänket, det är där det börjar! I Tänket!

Jag tänker hela tiden att jag ska lägga mig i badet... Men det kan jag inte, det är frustrerande!!
Jag tror jag kommer bada varje dag när jag väl kan det igen! Jag älskar att bada!!


Nu kan jag inte hitta på nå mer skräp att skriva om, haha! Kramen om!  

Av Milla - 21 februari 2012 17:45

Vilket strålande vader vi hade idag! Jag njöt!
Jag tänkte hela förmiddagen att det var för halt för att gå, och källaren lockade inte nå vidare!
Jag öppnade balkongdörren för att få in lite friskluft och förvånades över att det var så varmt, 23 plussisar på ballen!
Jag bästemde mig på stående fot att jag skulle ut i solen! Jag började klä på mig så smått, bytte kläder ett par gånger, Jag vet inte, jag satte på mig onepiecen, sen ångrade jag mig, satte på mig leggins, och en söt topp, benvärmare och när jag var så "välklädd" vart jag peppad att sminka på lite mascara, spruta på lite parfym...
Ja, våren brukar ha den effekten på mig!
Men var hände, jo när jag var klar för att börja gå så var det ju snart dags för mellis, jag ska ju få in två mellis mellan lunch och middag!  Svårt, Haha!

Men då valde jag att ta en knäckemacka och ett glas mjölk ute på balkongen! =)
Våren är här! Det känner jag! Såå hääärligt!

Efter knäckisen så tag jag på jackan och och tog ett språng ner för trappen! och ut i det ljuva friska luften!
Jag jag gick lite runt om i området där jag bor, det var inte ens halt, det var så upp tinat, att jag trasadesönder isen under fötterna!
Hyresvärdens grabbar var ute med traktorer som plogade gångvägarna så det som är kvar kommer att smällta på nolltid! 

Mycket bra initiativ från deras sida! 

Jag kunde verkligen känna att solen värmde mig! Kunde se vattnen porla i vägkanterna! Även om det fortfarande är massa snö och is kvar så blir jag alldeles varm i kroppen när jag vet att det är på väg bort!! <3 Ååh! Jag älskar våren!  <3

I slutet av promenaden fick jag för mig att gå till Ica, så mötte jag en bekant som klev av bussen och hon sa att hon hade svårt att känna igen mig! Jag tycker inte att jag har vblivit så mycket mindre att folk redan ska kunna gå förbi mig för att de inte känner igen mig, men antagligen rör jag mig inte på samma sätt, jag rör mig nog på ett friskare sätt, och har en friskare hållning. Hon påvisade även att jackan är myycket lösare! =)
Väl inne på Ica provade jag en vårjacka i herrstorlek, tänkte att Kristofer kunde ärva den när jag har vuxit ur den! I Storlek XL!!!! Såg mig inte i spegeln, men jag kunde knäppa den utan att jag var tvungen att sluta andas! Jag har inte storlek XL i damkläder, men jag gladdes åt att jag kunde knäppa den!! =)

Sen kom jag hem och tog hand om disken, men det var bara mitt eget för dagen så det gick fort!
Kristofer kom ganska snart hem med lillgrabben Och han sprang fram till vardagsrumsfönstret och ville titta ut, när jag gick fram till han och såg solen på träden vart jag sugen på en promenad till! =)

Kristofer försökte slippa, men in the end of it så var han inte så svår övertalad!
Det hade frusit på  så det var mycket halare! Men det gjorde inget vi gick 35-40 minuter ändå! Det var ljust ända fram tills vi kom hem! Tänk vad lite sol kan göra underverk för själen!

Ikväll ska vi Kinecta igen! Så kul att vi gör detta tillsammans! 

Ha en bra kväll! Kramen om! 

 

Av Milla - 20 februari 2012 19:28

Idag har jag ju redan skrivit vad jag skulle äta, men det blev lax både lunch och middag!
Imorgon ska jag göra falukorv, potatismos och pepparrotssås, till det en blandade grönsaker mix! 
och mellanmålen blir nog demsamma som idag!  

Jag är imponerad över att jag tyckte om laxen! Jag valde att smaksätta med citronpeppar och hade mild yoghurt som sås, och även den smaksatt med citronsmak!
Jag trodde inte att jag skulle gilla lax alls, jag har alltid sagt att jag äter inte fisk, ja torsk i äggsås äter vi då och då faktiskt, och nu strax före operationen så bestämde jag mig får att ge det en chans eftersom lax är bra och nyttig mat! Även för sonen!

Glatt överraskad vart jag så nu ska jag komma på något mer som "jag inte tycker om" som jag kan börja gilla! Haha!
Ska söka på lite recept på olika firrar!  
Och så ska jag lära mig att göra egen hollandä sås!  Gottigt!
Ser framemot att börja laga mat på ett annat sätt! Ska bli kul att öppna receptboken jag 2002 av mormor! Hahaha!
Köttfärslimpa ska jag ta och göra!


Jag och mat har aldrig varit bästisar! Alltså jag har väl egentligen varit lat och bekväm, och tänkt att nä det där är för svårt, det kan inte jag!
Jag menar, köttfärslimpa! Hur svårt kan det vara? Nu har jag ganska nyligen, för några månader sen lärt mig att laga lassagne, Jag kände mig så sjukt löjlig när jag insåg att det var hur enkelt som helst!
Raggmunkar har jag köpt färdiga på kartong!! Nu skäms jag! Ärligt talat! 

Jag matade min son med barnmatsburkar jättelänge för att slippa ta tag i den biten! Men i maj förra året när jag sökte till Bigest loser så skrev jag det i mitt antagningsbrev till dem och upplevde det så jobbigt och skamset att tala om det öppet för någon att jag valde att ta tag i det omedelbums! Vi slutade med burkar ganska direkt efter det! 
Jag lagade mat, jag gjorde till exempel torsk i äggsås, spagetti och köttfärssås, korvstroganof, kyckling, ja sånt som är enkelt! Till alla mål har vi kokta grönsaker! Jag är nöjd med att jag har lyckats förändra det dåliga beteendet!
Dennis var 15 månader när vi slutade med burkar! Fy, katten! Egentligen fick han burkar för att jag var lat och bekväm! 

Men jag sa upp mig från det jobbet, Som lat och bekväm i köket, så nu vill jag ha mer idéer. Jag vill variera kosten lite mer, ofta blir det ju mycket samma för att man inte har nån fantasi!

Nää, nu ska vi Kinecta!! 
Matidéerna kan jag brainstorma en annan dag! 
 


 


 

Av Milla - 20 februari 2012 11:57

Aah det vart 20 minuter nere i källaren! Det är jag rätt nöjd med! 
Det är inte så långa avstånd innan det blir dags att svänga, Källaren går som i et U, så det blir att vända hela tiden så man blir lite snurrig i skallen efter en stund! Men dessa 20 minutrarna gav ju mig 20 minuter mer träning än om jag hade suttit hemma vid datorn! Man ska inte underskatta det lilla!

Små korta är bättre än ingen! Blir en till lite senare! 
Sen ska ju Kristofer och jag Kinecta ivkäll så jag får min beskärda del! =) 

Pagrafferna ska tas bort på tisdag nästa vecka!
Då ska jag väga mig på vårdcentralen, För dietisten ringen på onsdagen! då vill hon veta min vikt!
Även om jag inte bryr mig om vågen, så är det klart roligt att få se resultat! 
En vecka tills dess! Kan ni hålla er till tåls! ? Haha!Nu ska jag förbereda lunchen! Koka lite morötter och mixa, göra potatismos och lägga laxen i ugnen! Jag hoppas att jag gillart! Haha! Jag har aldrig tyckt om lax, Men jag tänkte att jag skulle försöka mig på att lära mig att gilla fisf eftersom det är bra för kroppen! 
Äter jag firre en gång i månaden lider jag ju inte av det, men jag får i mig fisk!
Men det är klart, jag kanske kommer att älska det sen och äta det flera gånger i veckan!

Kramen om!
 

Av Milla - 20 februari 2012 09:14

Ååh, Idag fick jag äta ägg på morgonen! Jag var rädd för att göra fel under hela frukosten, Rädd för att tugga för lite, äta för fort, och sen på dumping.... 
Så det va lite svårt att njuta av ägget, Dessutom han det bli kallt..... Hahaha!
Men jag vänjer mig snart, snart kommer det vara lika lätt att äta puren, som det var att flyta!
Jag berättade ju aldrig hur jag hade det på sjukhuset med de flytande innan jag kom hem.
Det var svårt att få i sig 2 dl på fyrtio minuter, Jag var hela tiden för rädd att jag åt för fort, Speciellt med yoghurten, den är ju lite tjockare!
Ibland tog det nästan två timmar... Så jag han ju lagom ställa in glaset för att börja med ett nytt... Eftersom man dag två efter op ska få i sig 2 liter vätska... Det var svårt, Jag kände mig spräng mätt hela tiden! Men jag kämpade tappert!
På avdelningen sa de att det viktigaste var att jag fick i mig allt, Sen om det tog lång tid gjode mindre, Men att man ska försöka så gått man kan att hålla tiderna!

Sen kom jag hem och det blev färre måltider per dag, fortfarnade många men det blev lättare, Och dessutom började så smått att släppa rädslan för att dumpa... Sen flöt det på jättebra! Haha! Flöt på!

Idag är ju första dagen på puré så jag känner att jag kommer att lära känna den här typen av mat oxå, så  snart kommer det inte vara några som helst problem att äta!

Jag tror faktiskt att jag i slutänden av denna resa, när allt återgår till det normala tänka mindre på maten än innan op. Jag menar att då har jag inte så många allternativ, Jag kommer att lära mig vad jag ska äta som går fort, Som är lite kalorier och vad som är best för mig, Och jag kommer att lära mig att föjla alla råd jag får eftersom jag inte har något val!
Innan orkade jag inte ta tag i den biten alls... Alltså, klart jag vet vad jag får och inte fär äta, men jag brydde mig inte... Var jag sugen på kebab på åt jag det!
Nu blir jag tvungen att planera på ett annat sätt, vilket gör att jag har min plan klar redan på morgonen, då faller man inte lika lätt för det man skulle kunan äta! 
Jag vill tro att det är så! Jag vet ju inte, Jag är ju bara ett barn i detta, har en massa nytt att lära mig!

Men jag är resultat jagande, inte bara på vågen, Den skiter jag ett stort stycke i! Det är minst viktig i sammanhanget!
Utan jag vill att allt ska falla på plats! Jag vill att jag ska bli ett med allt detta, Komma in i vardagen!

Just det att jag skiter i vågen!! Det är såå stort för mig!! Jag bryr mig inte om den! Inte ett dugg! Jag behöver den inte!!
Jag känner att det är lättare att kliva upp ur sängen, Att det är lättare att klä på sig kläder, duscha, leka på golvet, dansa, ligga på soffan, torka sig i arslet for gods sake!
Det är mitt mått på att jag börjar må bättre! Det är i sånna saker jag tänker mäta mitt välmående!
Stort steg att verkligen känna det så! En vecka efter operation och livet leker redan!
Jag tror mycket att det är för att en stor tung sten har fallit av, Den ångesten jag har känt inför att sätta fart lämnade jag kvar i stockholm den dagen jag fick mitt operations datum!!
Jag är så lycklig att jag gråter glädjetårar varje dag, minst en gång!
Det är helt otroligt! Jag trodde inte att det skulle bli såhär så fort! =)
Och märk väl att det inte är vikten jag pratar om! Jag vill poängtera det! Det är mitt psykiska mående!
Det är egentligen det som räknas, har du det tungt psykiskt så har du svårt att ta tag i dig själv!
Och då ska ni veta att jag egentligen inte tyckte att jag mådde så dåligt före op!
Men när jag tittar tillbaka, behöver inte ens gå långt tillbaka så finner jag hur dåligt jag mått, under lååång tid!
Det kunde ha kostat mig mitt förhållande! Jag menar att när ingen såg på så grävde jag ner mig mer och mer! Det som är grejen är att det var inte ingen som såg på, Kristofer fanns vid min sida hela tiden! Jag kanske tjatar! Men han är det bästa som har hänt mig! <3<3

Tackar gud att vi lyckades hålla mig på ytan så pass att jag har min familj kvar! <3
Ååh, tårar rinner, men det är väl en del av helandet, jag vill tro det i alla fall!
Jag hamnar aaaaldrig mer här igen!! Jag vill få ut att tårar här och nu för att aldrig mer återvända!
Blicka tillbaka är aldrig fel... Men jag hamnar aldrig mer i detta fängelset!


Nu ska jag ta en promenad i källaren! Jag vågar mig inte ut själv i denna halkan! 
Ha en bra dag! =)


Va det verkligen magen som opererades?
De måste ha tatt en bit av hjärnan oxå!
  

Av Milla - 19 februari 2012 20:36

Nu jävlar har vi umgåts på hög nivå jag och min kille! Vi har spelat Kinect tillsammans! =)
För er som inte känner till spelet, det är ett spel där kroppen är kontrollen, på så vis kan man träna hemma i vardagsrummet!

Vi körde i 55 minuter!! Så duktiga vi är!! =) Dock inga hopp, måste ju tänka på lilla magen!
Det är ett perfekt komplement till träning! Självklart kommer Kinect vara en träningsform vi oftare använder oss av höst och vinter halvåret! När det är vår och sommar eller vackert väder så kommer ju träningen hållas ute!

Kristofer har varit lite svår motiverad med motion, men nu är han igång! Han promenerar, tränar med Kinect och tänker på matintaget! Nu känns det som att vi är igång båda två!
Han säger själv att jag inte får vara bättre än honom, Nu känner jag att han menart oxå! 
Han har varit ganska lat vad gäller att röra på sig, Alltså han har tyckt att han har kommit igång när han har promenerat två gånger, sen har motionen runnit ut i sanden.
Men nu märker man att han inte tänker ge efter, nu ser man skillnad på hela hans sätt att vara!
Att göra av med energi på rätt sätt ger mer energi! Jättekul! 

Kristofer märker ju stor skillnad själv på orken och på glädjen!
Snart kommer det att synas på skärpet oxå! =)

Jag är stolt över oss båda! Detta förtjänar vi! =)
Nu är det bara att tuta och köra, ingen återvändo! 
Följ med på vår resa! <3Nu måste jag ofrivilligt medge att jag tänker sätta mig och titta på Big Brother......
Ses imorgon!! =) 

Presentation

Lämna gärna ett fotavtryck när du varit här!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Följ bloggen

Följ Dåtid, Nutid, framtid! (,)  med Blogkeen
Följ Dåtid, Nutid, framtid! (,)  med Bloglovin'

Besöksstatistik

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se