Senaste inläggen

Av Milla - 1 februari 2012 21:24

Så fort jag lägger mig asså....

Tröttmössa, men tankarna far i huvudet! Om hjärnan kunde hålla käften nån gång!

Irriterad är bara förnamnet, jag hinner ju bli hungrig innan jag somnar då blir det ju bara ännu värre..... Buljong ikväll med! Inte för att det skadar men jag ville ju bryta mönstret!! Glöm att ja sa nåt, jag bara svamlar!


Jag tänker på framtiden! Allt nytt och spännande som kommer att hända!

Jag tänker på operetionen, hur kommer den egentligen att påverka mig?

Kommer det göra ont?

Hur snart är jag på benen igen?

Hur snart återgår man till det "normala" efter op?

Hur kommer jag se ut?

Kommer jag känna mig fin trots att magen hänger ner en halvmeter?

Kommer jag kunna ha en fin sommarklännig redan i sommar och faktiskt känna mig vacker?

Tänk om jag blir för smal?

Kommer jag kalla mig själv för katrinplommonet när jag ser ut som ett i spegelen?


Nää, nu skiter jag under här och börjar räkna får!

Ett får, två får tre får fyra får fem får, sex får, sju får, åtta får, nio får, tio får, elva får, tolv får, tretton får, fjorton får, femton får, sexton får, sjutton får, arton får, nitton får, tjugo får, tjugoett får, tjugotvå får, tjugotre får....

Undrar om jag skulle vara fin i en gul klänning, jag menar man ser nog mer brun ut i ljusa färger, fan vart va jag, tjugofyra får, tjugo fem får, tjugo sex får....

Det hjälper fan inte...!Nu blir det buljong! Sen Gonatt!

ANNONS
Av Milla - 1 februari 2012 16:43

Oj oj oj! Idag har jag verkligen låtit kroppen jobba!! 
Detta är min promenad sträcka Skiftinge-Dagis-Karlavägen-Stan-Sjukhuset-Dagis! Kristofer slutade jobba nästan samtidigt så jag åkte mä han hem, det gjorde jag rätt i!


Detta är en stor del av min överviktsproblematik! Att jag har inget mellanläge. Antingen är det av eller på! När det är på så tar jag i så jag skiter på mig, Jag tränar helt enkelt alldeles för hårt vilket oftast resulterar i att jag inte har möjlighet att hålla det igång, jag menar, jag har ju en familj att vara med, ett jobb att sköta och vänner att umgås med.

Jag blir ju så låst vid mig själv när det är "bantnings dags". Känns som att jag får sätta det andra på vänt, Och det håller ju inte hur länge som helst! 


När det är av så är det så in åt helvete av! Jag är inte motaglig för nåt, Jag orkar inte ett endaste dugg! Maten ska vi itne prata om, jag pressar i mig hur mycket skit som helst, Som om problematiken mä övervikten inte fanns...
Jag lagar mat i så stor mängd att det inte får plats på en vanlig tallrik, låter varningsklockorna ringa men ignorerar dem, tar en bunke och lägger maten i, äter till matkoma och väljer att inte känna efter..... Det lixom ger mig inte ens ångest, Jag är likgiltig! 


Jag tjatar på min sambo hela tiden när jag mår som bäst, när jag kämpar mä maten och motionen, då tycker jag att han borde göra det oxå, det tycker jag visserligen alltid men det blir mer påtagligt när jag kämpar! 
Han borde göra si och han borde göra så...

Men när jag faller in i mörkret själv, då orkar jag inte bry mig om hans diabetes alls, ber honom att köpa Mc Donalds, chips, glass godis och diverse annat.... Jag tror inte att han är inte stark nog att säga ifrån, men mest tror jag att det är för att han  oxå får äta...  Utan att jag ger han dåligt samvete för det!  För hur det än är, ingen av oss behöver något av det någon gång. 


Nu lämnar vi det...


Jag var på Sesam idag, skulle ta bort P-staven för att jag blöder och har gjort det i tre veckor. Men eftersom att jag hade så otroligt bra blodvärde så tyckte barnmorskan och läkaren hon rådfrågade mä att jag skulle behålla P-staven eftersom den håller ett år till.  Vad gällde blödningen skulla jag bara invänta att den avtog.... 
Nu tänkte jag ta min värkande (brännande) rygg och diska..... Ha en bra kväll! =) 

  

ANNONS
Av Milla - 31 januari 2012 22:24

Nervositeten infann sig nu, När jag började prata mä Mariah! Jag ska sova där nästa vecka, hon ska följa mä mig till St Görans för inskrivning och samtal mä narkosläkaren och operationsplaneraren. Antagligen vill de ta en vikt också.

Då slog det mig att det är bara (imorgon) 7 dagar kvar till dess, efter det är det bara 5 dagar kvar till självaste operationen! Det är alltså bara 13 dagar kvar! 13! Jag har svårt att smälta det.

Nu fick jag verkligen fjärilar i magen, nästan ont, kommer att vara hyper hajpad kvällen före op, eller så är jag kolugn!


Imorgon ska jag till Sesam och plocka ut p-staven, jag har blödit i tre veckor, vilket oroade dietisten lite, Dels för mitt järnvärde inför op, men oxå för blödande magsår... Men jag tänkte att muttan är ju inte kopplad till magen så det verkar ju långsökt! Dessutom hade jag lös avföring, men den har tjocktnat till! Haha! Jag går och lägger mig nu så det fortare blir en ny dag, en dag närmare! (",)
Natti natti! 

Av Milla - 31 januari 2012 20:34

Ååh Va skönt det var! Kroppen behöver motion, det känner jag som tydligast när jag har kommit igång!
Jag ska däremot räkna till minst 20 nästa gång jag funderar på att säga något smart! För dessa hantlar, Hulda och Majken, De var för vissa två smalisar, men satan va tuffa de var! de sa inte så mycket i början av promisen, men när jag hade ungefär 15 minuter kvar av promenaden så vart de riktigt hårda mot mig! Rygg, axlar, bicepes och tricepes och säkert något mer jag kommer att känna av imorgon fick verkligen jobba under den långa raska promenaden, 1 timma och tio minuter tog den!


Jag förbereder mig egentligen på vad som komma skall! Jag kommer ju inte kunna sitta i soffan efter operationen och låta kilona pysa ut, Jag vill ju ha en snygg kropp i slutänden, Med bukplastik och annan plastik eller ej! Kan jag slippa operara armar och ben så vore jag lycklig, För det kommer att kosta skjortan och halva slipsen att snygga till heela mig! Haha!

Nää, Men jag har förstått att själva operationen går mycket lättare när man har bra kondis, Och då tänker jag mest på lungorna!

Idag under promenaden, Eller egentligen inte bara idag så har jag funderat på om jag verkligen behöver operationen, jag som är så stark när det väl gäller, jag som kan hitta motivation ur en trästam...
Men jag kommer fram till samma slutsats hela tiden...
Jag behöver den, jag har försökt att gå ner i vikt, och lyckas flera gånger, den stora viktminskningen ar på hela25 kilo, jätte stolt över mig själv!
Varje försök har slutat på samma sätt, små försök som stora... Nu sitter jag här igen fet som en julgris....

Jag känner att jag vill göra den här operationen just för att den är ett så bra verktyg, jag vill verkligen ha den hjälpen!
Just därför kommer jag ta emot den!Av Milla - 31 januari 2012 18:46

Sugen på en promenad, Istället för att sitta framför datorn som en dönick! 
Jag gört! Ja, Det gör jag! Lagom att göra det efter att håret har småtorkat efter att jag har duschat... Jaja, Man ska följa sina impulser, Och hantlarna Hulda och Majken ska självklart mä, jag får ju mer träning när jag har dom mä mig än om dom är hemma, även om jag är skeptisk till viket i dem...

Möjligt att vi hörs efter promisen... Jag tänker ju rätt mycket när jag går!!  

Men asså, 8,1 kilo... Sjukt!  

Av Milla - 31 januari 2012 16:17

Nu är vi hemma igen! Tågresan gick bra, Dennis var hyffsat lugn hela vägen, några små tjurigheter var där såklart men inget vi inte stod ut mä! Ryggen smärtar, hungern påtaglig men faktiskt är jag glad! Nu ska jag ju tillbaka till Sthlm om ca en vecka för inskrivningen och för att prata mä narkosläkaren, och operationsplaneraren.


Jag inhandlade två nya kompisar nere i Skåne, promenadsällskap varje gång jag motionerar! 
Hulda och Majken! Mina nya hantlar! Det är två smalisar på ett kilo vardera, jag kände inte direkt någon skillnad när jag höll dom under promenaden till vågen. Men de hjälper till att ta bort en stor del av gäddhänget som kommer med op! Jag vill ha lite tyngre hantlar men jag väntar, jag har dessa först för att vänja kroppen! Det är nog så att jag vill att det ska kännas ordentligt, men enligt expiditen på Stadium i Skåne så skulle det göra underverk för överkroppen och han rådde mig att välja de lättaste! Får väl lyssna...! 


Många fler promenader blev det under semestern än jag hade förväntat mig! De flesta promisarna tog jag ensam!

Jag tycker bäst om att gå själv eftersom min sambo går så sakta, och jag vill kunna välja själv exakt hur fort och långt jag vill gå!

Vi tog en promenad mä Dennis kusiner mä familj och hans farbror Johannes, vi matade fåglarna nere vid dammen. Den ena fågeln var stor som en albatross, de andra fåglarna var stora som fan jämfört mä fåglarna i vår stadspark! 

Och fanskapen flög hejvilt! Öff! Jag hatart! Men Dennis gillade det och Det är det som räknas, vad gör man inte för sina barn! 

På måndagen när jag skulle väga mig gick vi ut samtidigt och jag pina på i min egen takt till vårdcentralen och Kristofer och Dennis i sin till affären som ligger på vägen och sen skulle vi mötas på affären efter att jag var klar. 
Sen tog vi en annan väg hem hela promenaden tog två timmar! 


På tal om vågen!! 
Jag har ju trott att jag skulle stå stilla även denna veckan.. Jag känner inte ett dugg att att kroppen blir mindre.
Men det visade sig att jag hade fel! =)


Viktrapport:


Vikt vid inskick av remiss: 140 kg


Vikt före flyt: 135,5 kg


Nuvarande vikt under flyt: 127,4 kg


Total viktminskning:
8,1kg Blev dock otroligt besviken när jag fick se denna bilden som Kristofer tog på mig när jag sov på tåget.... 
Jag hade fått för mig att jag var mycket mindre än så här.... Men jag vet att jag är på väg åt rätt håll så jag låter det inte ta knäcken på mig!   

På vägen hem var han framme mä kameran igen! denna bilden känns mer som jag, dock fortfarande större än i huvudet!


Men jag är som sagt på väg nedåt, och jag kan inte förvänta mig mirakel!! =)
 

Av Milla - 28 januari 2012 19:33

Nu är även denna dagen slut, snart ny vecka mä nya möjligheter! Valde att blogga lite medan Kristofer badar!

Jag och Dennis tog en timmes promenad idag! Han sov och jag höll på att gå vilse! Jag tänkte han kunde få sova i friska luften med tanke på nattens händelse!


Jag vaknade upp mä ett ryck, kastade mig upp ur sängen, Dennis kunde knappt andas!

Kristofer ställde sig i balkongdörrsöppningen så Dennis fick andas in frisk luft, det hjälpte inte så det slutade mä att vi fick åka in till Lunds lassaret för två inahalationer!

Nu är det konstaterat att det är falsk krupp han har! Det gör att jag kan slappna av lättare nästa gång, då jag vet att det är ofarligt! Men när det gäller andningen så blir det lätt panik ändå! Men jag tyckte vi båda höll oss skapligt lugna!


På tal om att gå vilse i Skåne! Jag trodde furulund va så litet att det inte skulle vara några som helst problem att vika av här och där och ändå hitta tillbaka till start destinationen! Jag frågade på vägen hur jag skulle komma tillbaka till furulund och de skrattade och sa, du är i furulund... Men de förklarade hur man kom tillbaka till Trädgårdsgatan så jag kunde hitta hem!


Vi har det jättebra på vår lilla minisemester, saknar dock att kunna äta! Jag blir tokig på mig själv stundom!

Men ja tycker att jag klarar det hyffsat... Rädslan för vågens resultat lyser mä sin närvaro! Jag känner inte att jag har gått ner något jag känner mig fet och pluffsig, mensen håller i sig vilket i sig gör mig orolig! Har haft den i över två veckor nu... Men på måndag är det vägning vare sig jag vill eller inte! Då ska ju dietisten från St Görans ringa mig för att fråga mig hur det går och dokumentera vikten!

Jag frågade om jag kunde slippa åka till Sthlm för vägning och det gick bra!


Nu ska vi kolla på film! Ha en bra kväll!

Av Milla - 26 januari 2012 19:10

Dagarna är fyllda mä fart! Vi har träffat Dennis ena faster idag!


Nu blev jag tvungen att byta pulver till sånt här "göra själv skit"! Det smakade bättre än jag trott men inte nå vidare gott! Men må tanke på att det är nästan tre gånger så billigt så får jag lov att nöja mig mä dom!


Jag har det lite kämpigt mä tankarna kring mat, jag glömmer ofta bort att jag bantar, så jag funderar mycket på vad ja ska äta när jag kommer hem och så vidare, dock har jag strikt följt dietistens råd! Jag har inte ätit nånting utöver det jag får! Jag ska vara stolt över att jag är så stark! Men det tar på krafterna! Men humöret håller jag uppe, tror jag! Haha!


Jag kommer att uppdatera mycket mindre nu när jag är borta men jag kommer igen når jag är hemma! Kramen om!

Presentation

Lämna gärna ett fotavtryck när du varit här!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Följ bloggen

Följ Dåtid, Nutid, framtid! (,)  med Blogkeen
Följ Dåtid, Nutid, framtid! (,)  med Bloglovin'

Besöksstatistik

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se